10/04/2015

Programa

 

DECIDIM VILA-SECA és una candidatura formada per persones fortament vinculades al teixit associatiu, social i cultural del nostre poble, amb una gran inquietud i molta il·lusió per participar activament en aquells projectes que es desenvolupen a Vila-seca en diferents àmbits. Teatre, ball de diables, castells, Agrupació Cultural, cooperativa agrícola o esplai són alguns exemples de les moltes entitats en què participem i gaudim conjuntament amb molts dels nostres veïns.

Des de la nostra experiència, ja fa temps que creiem que cal un canvi en la política municipal del poble, un canvi que aporti idees noves que dinamitzin i facin més participativa la gestió diària de la vida pública al nostre municipi; una mirada regeneradora en molts àmbits, que sobretot apoderi als veïns de Vila-seca per a què tothom pugui aportar i ajudar a definir com volem que sigui el nostre municipi.

Per aquest motiu, vam decidir unir-nos i crear aquesta candidatura, una candidatura plural, feta per persones formades i preparades, provinents de molts àmbits diferents, amb una combinació meravellosa de joventut i d’experiència, d’il·lusió i determini, de seny i de rauxa, i que compartim una passió: el nostre poble, Vila-seca. Un poble que coneixem i estimem i que, per això, creiem de manera ferma que té un potencial enorme en les persones que hi viuen, per la qual cosa ens cal un ajuntament que posi tots els mitjans que estiguin al seu abast per assolir el màxim desenvolupament possible d’aquest potencial, fomentant la cohesió social, l’esperit d’equip, el sentiment de pertinença, la generació de coneixement col·lectiu, la innovació i el talent, i totes aquelles característiques pròpies de les societats més avançades del nostre món.

Així doncs, hem creat aquests projecte amb l’objectiu d’oferir una alternativa real de canvi, d’obrir les portes de l’ajuntament de bat a bat, de portar la nova política a cada racó del nostre poble i, en definitiva, de posar-nos al servei dels nostres veïns i veïnes per compartir-hi la nostra passió.

Amb aquesta determinació hem creat aquest programa, incorporant-hi els nostres valors i principis, que són un reflex de com nosaltres entenem la política municipal: un espai de gestió dels interessos col·lectius, plural, participatiu i enfocat a les persones que viuen al nostre municipi.

Apostem per un model econòmic sostenible i equilibrat fonamentat en l’economia del coneixement i la creació de valor afegit, rebutjant aquelles polítiques de creixement que generen una excessiva dependència d’un sector econòmic concret o que impliquen un consum insostenible de recursos, alguns dels quals irrecuperables, com el sòl municipal.

En l’àmbit cultural i esportiu, volem una major dotació de recursos econòmics i humans, així com un apoderament real d’entitats i associacions, capacitant-les per decidir quins objectius i problemàtiques volen prioritzar dins del seu àmbit.

Creiem en la participació ciutadana com una necessitat, per la qual cosa proposem l’establiment de mètodes i canals de participació que siguin una garantia per a tots aquells vila-secans i vila-secanes que vulguin expressar la seva opinió individual o col·lectiva.

Proposem dinamitzar els serveis que més afecten al dia a dia de les persones, oferint respostes àgils a necessitats reals en serveis claus com sanitat o educació.

Però sobretot prioritzem la participació de tothom en l’era del coneixement: el desenvolupament de les societats ja no es basa en la capacitat d’uns quants per innovar, sinó que és la innovació sorgida del coneixement col·lectiu l’element bàsic del desenvolupament social, el fet diferencial que permet avançar més enllà d’allò que qualsevol persona podria fer individualment i, el més important, permet fer-ho junts. Per tot això, aquest és un programa obert, que incorpora les nostres millors voluntats i les de tots els que hi han volgut participar, però que vol esdevenir una proposta dinàmica en què tothom hi pugui aportar propostes i que sigui un reflex de debat i consens, paradigmes d’una democràcia plural i participativa com correspon als temps que vivim.

Què volem? Volem un poble obert i participatiu, on tothom es pugui sentir implicat i valorat, sigui quin sigui el seu àmbit d’interès o la seva circumstància personal, un poble construït amb el coneixement i les aportacions de tots, que honri el passat, millori el present i garanteixi el futur.

Com ho volem fer? Demanant el compromís i la participació de tothom, de tots els nostres veïns i de tots aquells que vulguin ser-ho en un futur, amb la il·lusió que ENTRE TOTS DECIDIM VILA-SECA.

 1. Urbanisme, medi ambient i mobilitat
 2. Activitat econòmica
 3. Acció social
 4. Participació ciutadana
 5. Acció cultural i associacionisme

 

 

14 comentarios en “Programa

 • Bon dia,
  La meva proposta va dirigida a l’esport, on crec que es necessari unes instalacions en condicions, amb pistes de tenis i padel, pista atletisme, piscines, velodrom, basquet, pavellons esportius, camps de futbol, etc. En resum crec que l’esport a Vila-seca esta totalment oblidat i es tindria que fer una inversió amb cara i ulls en aquest aspecte.

  També seria convenient el donar sortida al centre comercial de Port Halley, amb diferents botigues que donés vida aquesta zona.

  Una altra cosa es pel que fa l’eix comercial del centre del poble, on es molt i molt pobre. Es tindria que fomentar qu els locals buits s’hi promogues el comerç.

  Això es tot, espero que es doni importancia a les peticions que us faig en aquest manifest.

  Salutacions.
  Pilar Lara Vila.

 • -Recuperació de l’antic estadi municipal com a zona d’oci fa vergonya tenir un espai que va ser tan emblemàtic i tan abandonat, això inclou recuperar les piscines per l’estiu
  -Torre de’n Dolça, potenciar-ho com a zona de picnic familiar i per passar-hi el dia
  -Pixarades i cagarades de gossos, els carrers fan fàstic. S’hi ha de fer alguna cosa, el que s’ha fet fins ara està clar que no funciona, (en teoria hi ha multes per qui no recull oi?) però no funciona, fins i tot fan malbé els fanals i qualsevol dia en caurà algun al cap d’algú.
  -Horts, no se si es fa, però l’horticultura és un bon recurs per a gent gran i també per a joves. No se si seria arrendar terrenys a particulars o si l’ajuntament té parceles, adequarles i cedir-les (potser a canvi de part d la collita per al banc d’aliments, no de forma totalment gratuïta, per a inculcar el valor de l’esforç en ninis)(també baixaria la seva agressivitat i qui sap si també el nivell de delinqüència)
  -Fer un estudi de l’ús del català als patis escolars de Vila-seca, publicar-ne el resultat, i mostrar-ho. Callariem moltes boques que diuen que el castellà està discriminat o en perill d’extinció (hi ha partits que viuen d’això, i a Vila-seca treuran representació, quan es pot demostrar numèricament que això aqui si passa és justament al revés, i quedarien retratats i no podrien seguir enganyant. Sabriem com està la cosa, i molta gent agafaria consciència.
  -Potenciar el sector agrícola a Vila-seca, saber i explicar d’on venim, no tot és la industria i el turisme.
  -Col.laborar amb el sector del comerç de Vila-seca, a fer promocions que promoguin el consum en botigues del poble, més que anar a poblacions veïnes, i de centrar-ho tot en grans magatzems. Els carrers de Vila-seca són morts, no hi ha gent pel carrer (a les tardes vespres i caps de setmana)
  -No donar més permisos per a grans magatzems (hipermercats) i vigilar-los molt d’aprop (en allò que sigui competència municipal és clar, que també n’hi deuen haver)
  -Apretar a la concessionària de PortHalley per a que paguin el que deuen. I reinvertir-ho en manteniment.
  -Delinqüència i seguretat al poble. Hi ha una gran sensació d’inseguretat. I la gent vol dormir tranquila i estar tranquila a casa seva.

  Són propostes molt genèriques i gens elaborades, si us sembla bé això d’elaborar-ho ja és feina vostra, i són només les que se m’acudeixen ara, molta sort

 • Creació d’un Banc del temps, coordinat amb garanties des de l’Ajuntament per tal d’establir una xarxa d’ajuda veïnal i reforçar els llaços comunitaris.

 • Caldría saber la situació económica de l’inversió feta a la construcció del CAP. La Generalitat ens ha pagat el seu import?
  Caldría saber la situació económica i el contracte d’arrendament del parking del CAP, donc finançar una obra pública amb diners públics i permetre que la seva explotació sigui privada ( d’un despatx al carrer Serrano de madrid ) es ben curios.
  M’ha semblat un programa extens i complert. Dessitjo que el pogueu dur a terme.
  Atentament
  josepma.

 • Us he donat el meu vot. Us agrairía un esforç de comunicació important.
  No pot pasar que estiguem 4 anys sense saber-ne res de vosaltres.
  Nosaltres us hem donat la força per estar a l’ajuntament.
  Ara feu-nos saber que no ens hem errat pas.
  Comunicació, compromís, lluita.
  Esperem noticies vostres.
  Un vilasecá il.luisonat.

 • Us he donat el meu vot. Us agrairía un esforç de comunicació important.
  No pot pasar que estiguem 4 anys sense saber-ne res de vosaltres.
  Nosaltres us hem donat la força per estar a l’ajuntament.
  Ara feu-nos saber que no ens hem errat pas.
  Comunicació, compromís, lluita.
  Esperem noticies vostres.
  Un vilasecá il.lusionat.

Deja una respuesta