Ple d’investidura i elecció alcalde Vila-seca

 

Aquest matí de dissabte de juny, s’ha constituït la que serà la corporació municipal per als propers quatre anys. En el Ple d’Investidura s’ha elegit el futur Alcalde de Vila-seca. 

Decidim Vila-seca ja és a l’Ajuntament. Vint dies després de les eleccions municipals del 24 de maig, en què la candidatura de Decidim Vila-seca – Acord Municipal va obtenir el suport de 765 vila-secans i vila-secanes; els dos regidors obtinguts fruit d’aquests resultats han pres avui possessió del càrrec.

Un cop presentades les credencials, els regidors dels diferents partits han procedit a l’elecció de l’alcalde que ha de governar la població durant els propers quatre anys. En aquesta votació, s’ha escollit Josep Poblet, novament, amb els vots favorables del grup municipal de CiU, suficients per a garantir-li l’alcaldia. A diferència de la resta de grups, que han votat els seus propis candidats, els regidors de DV s’han abstingut en la votació. Tal i com Josep Forasté ha exposat en el seu discurs d’investidura, aquesta decisió -presa conjuntament amb l’equip de persones que conforma DV- és una decisió madura, coherent i responsable. «S’ha fet necessari un canvi que han de protagonitzar persones noves, amb una mirada nova, que aportin solucions i estratègies noves al desenvolupament municipal» ha exposat Josep Forasté, mentre que recordava: «Tot i això, el passat 24 de maig, els vila-secans i vila-secanes van expressar la seva voluntat a les urnes i, en base a aquesta voluntat, des de Decidim Vila-seca vam decidir abstenir-nos en l’elecció de l’alcalde, bàsicament perquè els veïns i veïnes de Vila-seca van decidir majoritàriament continuar confiant en l’actual equip de govern i, com a demòcrates convençuts que som, creiem que aquesta és la opció que ha de prevaldre«. La decisió de votar en blanc, doncs, ha estat fruit de la voluntat del Grup de mantenir-se fidels tant a les seves idees, propostes i votants; com als seus ideals democràtics. Ni es nega la realitat fruit de les urnes, ni es renuncia a la condició pròpia. I així ho ha recalcat Josep Forasté en la seva intervenció: «Qui esperi de nosaltres un no per sistema, s’equivoca. Qui esperi de nosaltres una actitud resignada o complaent, s’equivoca. Qui esperi de nosaltres col·laboracionisme, s’equivoca«.

En el mateix discurs d’investidura pronunciat per Josep Forasté, s’ha mostrat la voluntat de DV de dur a terme una oposició constructiva, basada en el programa electoral de la candidatura i resumida en tres grans àmbits: incentivar la participació ciutadana com a pilar fonamental de la regeneració democràtica, prioritzar l’acció social, en tots els seus àmbits, com a element fonamental de la política municipal; i prendre part i col·laborar en el procés nacional que viu actualment Catalunya, especialment amb la vista posada més enllà de les eleccions plebiscitàries de 27 de setembre de 2015.

Podeu llegir la totalitat del discurs d’investidura de Decidim Vila-seca a continuació

 

Download the PDF file .

 

1 comentario en “Ple d’investidura i elecció alcalde Vila-seca

  • Em sembla perfecte el vot en blanc i també que tingueu una opinió vostra. Ser de l’oposició no significa impedir el treball dels altres per a posar-vos vosaltres a l’ajuntament, sinó garantir i guiar la feina perquè aquest sigui millor. M’agrada molt que informeu els vila-secans.

Deja una respuesta